letselschadesupport.nl - specialisten in letselschade
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • ook 's avonds
whiplash na autoongeluk

Letselschade whiplash

Ieder jaar lopen er meer dan 15.000 Nederlanders een whiplash op ten gevolge van een ongeluk. Whiplash is letsel aan nek of rug en wordt vaak veroorzaakt door een kop-staart-botsing in het verkeer.

Oorzaak van whiplash

Bij whiplash maakt het hoofd door een plotselinge gebeurtenis een zeer heftige beweging ten opzichte van de rest van het lichaam. Het hoofd slaat in een fractie van een seconde krachtig naar achteren en naar voren. De beweging is alleen de mechanische beweging van de nek; het hoofd komt nergens tegenaan.

Een whiplash ontstaat vaak na een kop-staart-botsing. Stel, u zit in de auto en wordt van achter aangereden door een andere auto. Uw hoofd slaat naar achteren en direct weer naar voren. Uw nek en schoudergebied voelt pijnlijk aan. De spieren zijn overrekt en u voelt hoofdpijn opkomen.

Whiplash kan beschadigingen in uw nek en het bovenste gedeelte van uw rug veroorzaken. Wervels, spieren en gewrichten kunnen beschadigd worden.

Schade door Whiplash

De schade ten gevolge van whiplash kan zeer ernstig zijn. Niet alleen pijn en beperkingen leiden tot veel ellende, ook kan vaak langere tijd niet gewerkt worden, waardoor financiële schade ontstaat.

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk een diagnose laat stellen door een arts. Die zal u o.a. onderzoeken op mogelijke fracturen en bewegingsbeperking en eenvoudige testjes uitvoeren om de risicovolle gebieden hoofd/hals, schouders en armen in kaart te brengen. Het rapport van de arts is een belangrijk bewijsstuk bij een letselschadeclaim.

Letselschade claim bij whiplash

Wilt u de schade die veroorzaakt is door de whiplash verhalen op de tegenpartij? Onze letselschadespecialisten kunnen u helpen om de andere partij aansprakelijk te stellen. Neem contact op om uw situatie te bespreken!

Neem direct contact op voor juridisch advies

letselschade telefoon

Mail direct uw vraag

Of bel onze Letselschade telefoonlijn:
085 - 029 1002 (lokaal tarief)

Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar.
Ook 's avonds!

stel uw letselschade vraag